בטטה ותפוח אדמה בקונפי שמאלץ

פורסם: 15 ביוני 2014 ב-תוספות וירקות
תגים:

10447558_780219942010203_4730559776847767739_nאז יהיו במיידי כאלו שיזדעקו ויאמרו ואוו זה טונות של כולסטרול וכל השאר

ואני רק אציין ואומר זה לא מאכל יומיומי ופעם בשבוע בארוחת שישי מותר לעשות יותר מהרגיל

ההכנות המוקדמות לתבשיל הזה הוא חובה – הכנת "שמאלץ" – השמאלץ הוא אידוי של פיסות השומן של העוף

לאט לאט בסיר איכותי – ואז סינון לכלי אטום ולמקרר ומתקבלת מעין חמאה מזוקקת של שומן עוף…

את המאכל הזה מתחילים בטיגון מלא בצל ושום לאט לאט בסוטאז' עם תחתית כבדה לקליטה ופיזור חום אחיד

בו זמנית מכינים את דיסקיות תפוחי האדמה – זן סגול – דזירה בלבד הלבן קימחי מדי ומאבד צורה ונשבר ואת דיסקיות הבטטה

אני גוזמת מהאדנית שלי טימין רגיל וטימין לימוני ומפוררת את העלים מהגבעול.

לאחר שהבצל והשום מזהיבים ומשנים צבע אני מכניסה כמות נדיבה של כמה כפות משמאלץ שהכנתי מראש וממתינה שהוא יימס.

ואז לאט לאט שמה את דיסקיות תפוחי האדמה והבטטה ומעל מפזרת מלח אטלנטי מעושן ומעט מעט פלפל לבן.

הכל נעשה על הלהבה הקטנה ביותר בגז כאשר גם היא מונמכת לזעיר ביותר….וככה לאט לאט לאט עד להתרככות התפוחים…

לא לערבב עם כלים רק לקחת את הסוטאז' להרים ולנענע ולערבב עם הזזת הסיר.

אצלי בבית לא אוהבים שאני מכניסה את זה לתנור לצלייה. אבל זו אפשרות מבורכת למי שאוהב שתפוחי האדמה שלו קריספיים ולא רכים….

זה לשיקולכם האישי בלבד.

 

רשימת מכולת

שמאלץ

4 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לדיסקיות

2 בטטות גדולות פרוסות לדיסקיות

טימין

מלח אטלאנטי

פלפל לבן

בצל 

שום

סוטאז' כבד עם תחתית אחידה לפיזור חום בבישול.

 

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s