קאפקייקס – והכל בזכות מרתה סטיוארט ונועה דרוקר

פורסם: 17 ביוני 2014 ב-כללי

אמש צפינו בבית בערוץ האוכל – קרי אני צפיתי והבנים ראו ברקע….
והתוכנית הייתה מלחמות הקאפקייקס……תוכנית לחוצה היסטרית בה נדרשים להכין בתחילה 3 מיני קאפקייקס ואז מתוך 3 צוותים נשארים שנים והם מכינים מיזם מיוחד לנושא התוכנית ונדרשים בכמות זמן מצומצמת להכין 1000 קאקפייקס….כל פעם הקאפקייק המוביל ביותר בטעם ובמראה לפחות בעיניי ולמיטב הבנתי הוא הקאפקייק שנקרא "קטיפה אדומה" ….האדום יוצא אדום מטריף ממש ממש בוהק ומזמין לקחת ביס…. והנה הבוקר כבמטה קסם נועה דרוקר האחת והיחידה….אלופת הקאפקייקס מעלה פוסט תזכורת על יצירות המופת שלה וכמובן שהסתערתי וחקרתי וסיפרתי לה והיא אכן גיבתה אותי וסיפרה על נפלאות "הקטיפה האדומה" לי יש מנהג טרחני שמשהו שאיני יודעת להכין – כלומר לא הכנתי בעבר אני חוקרת ולומדת מכל אתר ומאנשי מקצוע הכוהנת הגדולה שלי – מרתה סטיוארט מלמדת באתר שלה ובתוכנית שלה – יצירות מופת של קאפקייקס בכל מיני טעמים והחלטתי שאני מתחילה בקטנה ומתחילה מהמתכון הפשוט המצ"ב כאן שלה ואז אפליג למחוזות קשים ורחוקים יותר ואעשה את הקטיפה האדומה … שגם כאן צירפתי מתכון….. אז הנה הם לפניכם:

קאפקייקס של מרתה סטיוארט האלופה
+++++++++++++++++++++++++

המצרכים
++++++

לכ – 12 קאפקייקס גדולים במיוחד:

230 גר` חמאה רכה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס אבקת קקאו

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

2 כוסות סוכר

3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1 כוס שמנת חמוצה בטמפרטורת החדר

למלית
+++++++
להקציף שמנת מתוקה לקפל עם נוטלה ולהעביר לשק זילוף

להכנת הקאפקייקס:
+++++++++++++
מחממים תנור ל – 180 מעלות.

בקערה מערבבים יחד קקאו, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

בקערת המיקסר מערבלים יחד את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. במהירות נמוכה, מוסיפים מחצית מתערובת הקמח, מוסיפים את השמנת החמוצה ומוסיפים את יתרת תערובת הקמח. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

ממלאים את עטרות הנייר עד לכ – 2/3 מגובהם ואופים למשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא נקי. מצננים לחלוטין.

הרכבה –
++++++++

בעזרת כף פריזיאן מוציאים מכל קאפקייקס חלק מתכולתו. שומרים את התכולה בצד.

מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם לתוך הקאפקייקס ומשאירים כס"מ מהשוליים. מכסים בתכולת הקאפקייקס ששמרנו בצד, ומזלפים מעל הכל עוד מהמלית. מגישים מיד.

קאפקייקס – קטיפה אדומה של מרתה סטיוארט

+++++++++++++++++++++++++++++++++

2.5 כוסות קמח לעוגה (לא תופח) מנופה.                       
2 כפות אבקת קקאו כהה משובחת רצוי בעיבוד הולנדי
1 כפית מלח
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
2 ביצים בטמפ' החדר
1/2כפית ג'ל צבע מאכל בצבע אדום
1 כפית תמצית וניל טהורה
1 כוס ריוויון
1.5 כפיות אבקת סודה  לשתיה
22 כפיות חומץ לבן 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבניות שקעים בעטרות נייר . מערבבים את הקמח, קקאו והמלח.
2. מערבלים את הסוכר והשמן במיקסר במהירות בינוית גבוהה עד שהם מתאחדים. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. ממתינים עד שכל אחת נבלעת בתערובת. מנקים את   דפנות הקערה מידי פעם. מוסיפים את צבע המאכל ותמצית ווניל.
3  מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה. מוסיפים את תערובת הקמח ב-3 שלבים, לסירוגין עם הוספת הריוויון ב 2 שלבים.מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים את אבקה הסודה לשתיה עם החומץ ומוסיפים לבלילה. מערבלים  במהירות נמוכה ל 10 שניות.
4. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שקעי התבניות עד ל 3/4 מגובהם. אופים כ 20 דקות תוך שינוי התבניות בתנור במחצית זמן האפייה עד שאם לוחצים עלין הן קפיציות למגע וקיסם שננעץ במרכזן יוצא נקי.
מוציאים אותן מהתנור, הופכים על רשת צינון ומניחים עד לצינון מלא. 
ניתן לשמור למשך יום בטמפ' החדר או חודשיים בהקפאה בקופסא.

 

Image

 

 

קאפקייקס קטיפה אדומה – של מימונס

+++++++++++++++++++++++++++

החומרים:
לעוגות:
1/4 1 כוסות (125 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
1/4 כפית אבקת אפייה maimon's
1/4 כפית מלח
1 כף (10 גרם) אבקת קקאו טהור עשיר maimon's
60 גרם חמאה בטמפ' החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל maimon's
1/2 כוס (120 מ"ל) רויון
1 כף צבע מאכל אדום maimon's
1/2 כפית חומץ
1/2 כפית סודה לשתייה maimon's
לציפוי:
225 גרם גבינת שמנת בטמפ' החדר
1/2 כפית תמצית וניל maimon's
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר maimon's
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
+++++++++
הכנת העוגות
+++++++++++
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית שקעים עם מנז'טים ל-12 יחידות.
בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת קקאו.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם סוכר בערך 2 דקות עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הביצה והוניל וממשיכים להקציף עד שהביצה נטמעת בקרם.
מדי פעם יש לגרד את דפנות המיקסר בעזרת מרית.
מערבבים את צבע המאכל בכוס עם הרויון.
מוסיפים את תערובת הקמח ב-3 פעמים לסירוגין עם הרויון. מתחילים ומסיימים עם הקמח.
בכלי קטן שמים את החומץ ומוסיפים אליו את הסודה לשתייה. התערובת תבעבע מספר שניות. ערבבו היטב והסיפו למיקסר.
עכשיו יש לעבוד מהר כי הסודה לשתייה מתחילה לעבוד במגע עם הנוזל.
מוזגים את התערובת למנז'טים עד 3/4 גובה ומישרים.
אופים בתנור שחומם מראש 18-23 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי. מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
הכנת הציפוי
++++++++++
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים גבינת שמנת עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי. מוסיפים תמצית וניל ואבקת סוכר וממשיכים לערבב.
כעת מחליפים את וו הגיטרה בבלון ההקצפה.
מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה תוך הקצפה ומקציפים עד שמתקבל קרם שניתן לזלף.
ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר או שמנת מתוקה על מנת להגיע למרקם הנכון.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן ומקשטים את הקאפקייקס.
מגישים מיד או שומרים במקרר בכלי אטום עד שבוע

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s