מלפפונים חמוצים בשיטה בולגרית

פורסם: 21 ביוני 2014 ב-חמוצים
תגים:

 אמא שלי ז"ל הייתה כובשת מעלפת של חמוצים והמלפפונים שלה היו יוצאים כאלו טעימים כל ביס שנגסת היית שומע כזה קראנץ של פיצוח והיית מתעלף מהטעם, חיפשתי במחברת שלה שנותרה לי את המתכון ולא מצאתי ואז ראיתי את מיכל אנסקי בתוכניתה מספרת על המלפפונים של סבתא שלה והפלא ופלא אלו המלפפונים של אמא – מלפפונים מוחמצים בנוסח בולגרי

בשיטת כבישה זו המלפפונים החמוצים תמיד מצליחים, וגם אם הם גדלו בחורף בחממה הם יוצאים פריכים וטעימים. יש רק להקפיד לבחור מלפפונים קשים קטנטנים שבשרם ירקרק ולא לבן.

החומרים (לצנצנת גדולה):
2 ק"ג מלפפונים בלאדי קטנים קטנים – ככל שהם קטנים וקשים וטריים איכות המלפפון בסוף התהליך יהיה מעולה.
10 שיני שום קלופות חצויות לאורך
1 פלפל ירוק חריף חצוי – חובה!! – משביח ומשפר את הטעם כולו.
2-5 גבעולי שמיר
2-3 עלי דפנה
1/2 כפית גרגירי פלפל שחור
מים
מלח
2-3 כפות חומץ טבעי
3 נשיקות של לחם  שחור לא טרי במיוחד ככל שהוא יותר יבש כך טוב יותר – חובה !!!                 

אופן ההכנה:
1. שוטפים את המלפפונים ומרחיקים מהם את שאריות הפרחים.
2. מפזרים בתחתית צנצנת גבוהה את השום והפלפל החריף ודוחסים לתוכה את המלפפונים וגבעולי השמיר.
3. מרתיחים מי מלח לפי היחס הבא: כפית גדושה מלח על כל כוס מים ואחרי שהמים רותחים מכבים את האש. מחכים 2-3 דקות ושופכים את המים החמים והמלוחים על המלפפונים. מניחים נשיקה של לחם לא טרי במיוחד שמאיץ את התסיסה וסוגרים על בד גזה. מעמידים במקום מואר על אדן החלון.
4. אחרי בערך ארבעה ימים, כשהמלפפונים ומי הכבישה משנים את צבעם לצבע חאקי, המלפפונים מוכנים לטעימה וצריך לאכסן את הצנצנת במקרר. אם לא מעבירים למקרר, המלפפונים מאבדים מטעמם ומתקלקלים אחרי זמן קצר.

הערות:
אסור להכניס לצנצנת יד, אלא להוציא במזלג או מלקחיים נקיים.

גבעולי השמיר חייבים להיות מאוד טריים וריחניים אחרת הם פוגמים בטעם.  
 

בנוסף לחמוצים הללו אמא שלי ז"ל הייתה מגרדת גזר למקלונים דקים דקים קרי ג'וליאני ואותו כנ"ל לכרוב לבן ואז ממלאה פלפלים ירוקים מהזן של הירוק בהיר שהקליפה שלו הכי דקה – את תערובת הגזר והכרוב ומחמיצה ככה בתוך הפלפל ובעת ההגשה כל סועד מקבל פלפל אחד מוחמץ ובתוכו כל מילוי הגזר והכרוב

10264274_753724737993057_8363322709005714364_n

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s