קבבצ'טה – בולגריים – סוד כמוס ממשפחת קלו

פורסם: 23 ביוני 2014 ב-בשר טחון + בשר בקר
תגים:

ביקשתי מאחי האלוף את המתכון לעשיית הקבב הבולגרי המפורסם והנה הוא לפניכם – לא לשנות כלום !!!

קבבצ'טה בנוסח בולגרי בלקני
++++++++++++++++++++++
את הקבב הבולגרי מאפיין המון שומן, והשומן הופך את הקבב הבולגרי בלקני לעשיר בטעמים (והמון עשן על הגריל)

ומי שאוהב את הטעם המיוחד – מוסיף גם טיפה צ'ובריצה. – חלקי הבשר לטחינה מאד מאד חשובים – לא להחליף זה המרקם שנחוץ!!!

המרכיבים:
++++++++
500 גרם בשר צוואר
400 גרם בשר קשתית
200 גרם שומן כבש
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1/2 כפית כמון
1 כפית סודה לשתייה – מחוקה
1 בצל קצוץ
1.5 חבילת פטרוזיליה קצוצה (אני מחליפה לכוסברה).
צ'ובריצה – מוסיפה שידרוג לטעם האלוהי של הקבבצ'טה

אופן ההכנה:
++++++++++
מבקשים מהקצב לטחון את הבשר בטחינה גסה. פעם אחת בלבד, כולל שומן הכבש. – (אני מעדיפה לטחון לבד בבית)
בקערה מערבבים את סוגי הבשר עם הביצה ומתבלים במלח, בפלפל וכמון.
מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה, והסודה לשתייה ומערבבים.
מניחים את העיסה על השיש, ודופקים עליה היטב עד להוצאת כל בועות האוויר.
מניחים את התערובת במקרר למשך כל הלילה. למחרת מכינים מתערובת הבשר את הקבבים.

לא לשים בשום פנים ואופן לחםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!! ניתן להחליף את הסודה לשתייה ואפילו טוב יותר להשתמש בסודה מוכנה כבר

למי שיש מטחנת בשר בבית עם תוסף לעשיית קבבים – מומלץ מאד ליצור בה את הקבב בצורת נקניקים שמנים ואם לא אז בצורת קציצות עגולות.

מודעות פרסומת
תגובות
  1. אריה לוי הגיב:

    אין על הקבבצ'טה של משפחת קלו בפרט… ושל סתווי בכלל… (הולך נהדר עם קפוסטה וליוטיניצה)…

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s