טרושייה – חמוצים בנוסח בולגרי – כל הסודות

פורסם: 24 ביוני 2014 ב-חמוצים, מאכלי עמים ועדות
תגים:

פלפל חלפניו מהזן המתוק חריף לא האש ותמרות עשן ומלפפוני בייבי בלאדו נכנסו עכשיו לתנומת החמצה לשלושה ימים זה יהיה טעימי חבל"ז (והכי חשוב לקחתי את הזרעים של החלפניו לייבוש ולשתול אותם) איזה אושר דברים כאלו עושים לי טוב על הנשמה לא צריכה יהלומים בשביל לשמוח! 

מה שאינכם רואים שבראש כל צנצנת לפני הפקק יש 3 "נשיקות" של לחם שחור ישן לפחות בן 4 ימים ששמרתי במיוחד – הוא מתסיס מהר יותר את המים ושומר על "הקרנציות" של החמוצים  3 ימים בחוץ בשמש – ואז להוציא את הלחם ולהכניס למקרר ועוד סוד – מים חמים ולא פושרים ולא קרים מים חמים ולא רותחים אבל דפנטלי חמים חמים אהה ועוד משהו ששכחתי בצנצנת הגדולה על כל שני ליטר מים כף וחצי חומץ למרות שההחמצה היא במלח החומץ גם משמר את הירק למצב קשה. 

אז ככה זה הולך ליטר מים 4 כפות מלח  – גדושות ג, 1 כף חומץ וקמצוץ סוכר – מים חמים בלבד !! וירקות טריים!! (היחס הנהוג בהחמצה הנו כפית על כוס מים אני הורגלתי מבית אמא למדוד לפי ליטר – ליטר-4-כוסות של 250 מ"ל יעני 4 כפיות  בצנצנת הגדולה של המלפפונים יש שני ליטר נוזלים ולכן הכמות ששמתי הינה 4 כפות מלח כי על כל ליטר הורגלתי לשים שתי כפות גדושות גדושות) 3 ימים בחוץ בשמש ולראות את שינוי הצבעים אם משתנה לפני אז להכניס כבר לקירור אבל אני מחכה 3 ימים בקיץ ובחורף יותר עד לשינוי הצבע, משתנה הצבע, והיידה ישר למקרר).

חמוצים באחוזת קליין

חמוצים באחוזת קליין

10483292_791416004223930_5911998794118176717_n

Image

מודעות פרסומת
תגובות
  1. stavkalo64 הגיב:

    טיפים בהחמצה
    ++++++++++++
    וכל הקרדיט לאתר בשם חמוצים
    http://www.mypickles.co.il/faq.asp

    1.אל תשפכו את נוזלי החמוצים :לנוזלים המקוררים של החמוצים ממלפפונים פלפלים מוחמצים וכרוב כבוש יש שימושים רבים ומגוונים ממרינדות רטבים מרקים ואפילו משקאות

    2.מלפפון חמוץ ופלפל חמוץ יוצרים מרינדות נפלאות בטעם נהדר כאשר משלבים בשמן- זית ותבלינים טריים קצוצים או כתוספת לרוטב איטלקי

    3.רוטב כרוב חמוץ משמש כבסיס למרינדה לבשרים לגריל בשילוב כוס מיץ כרוב כבוש ,חצי כוס מיץ ענבים לבן ,רבע כוס שמן ,ראש שום קצוץ 1 כף חרדל דיזון ,בצלצלים-שלות רוזמרין , טימין ,פלפל שחור לטעם

    4.ניתן להוסיף למיץ החמוצים (במקרר) גזר כרובית פלפל ירוק חתוכים-זה נותן ירק נפלא ומוחמץ במקרר
    יש השותים את המיץ ישר כשתייה קלה.יש גם ספורטאים שמשתמשים במיץ כמשקה אנרגיה

    5.כאשר בעבר לא יכלו לקבוע במדויק את כמות המלח להחמצה השתמשו ב"שיטת הביצה" הכמות הנכונה הייתה זאת אשר תגרום לביצה לצוף בנוזל

    6.כאשר יש עודף מלח ניתן להשרות במים למספר ימים

    7.יש הטוענים שהתחמיץ טוב לסלט ואף נחשב לטיפול מצוין בהנגאוור

    8.יש המשאירים את החמוצים בתהליך ההחמצה פתוחים באויר וחשופים לאור שמש.הטענה היא שהאור האולטרא סגול והאינפרא אדום מונע היווצרות עופש בתחמיץ

    9.יש 5-15 קלוריות במלפפון חמוץ

    10.קבוצות ספורט בארצות הברית התחילו לדרוש מיץ חמוצים לשחקנים כאמצעי להקלה על התכווצות שרירים. החשיבה היא שהמלח בתוספת חומצת אצטיט (חומץ) ותוספות כשמיר דומים לתמיסות איזוטוניות בהבדל שתמיסה איזוטונית מכילת חומצת לימון. לטענת מאמן ספורט באוניברסיטת איווה לא חשוב אם התחמיץ הוא עם שמיר או מתוק:אפקט הקטנת התכווצות הוא החשוב

    11.יש לבדוק מתכונים "עתיקים" בזהירות . במתכוני הסבתות יש חומץ בכמויות רבות לעיתים בגלל שהחומץ אז הכיל פחות חומצה אצטית.חומץ היום של 5% טוב לחמוצים.

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s