ביצה סקוטית – או בעברית – קלופס אישי – ביצת הפתעה בשרית

פורסם: 28 ביוני 2014 ב-בשר טחון + בשר בקר
תגים: ,

תוך כדי שיטוט באתרי בישול מחו"ל הגעתי לבלוג בולגרי מדליק

וראיתי את מה שלא הכנתי מזמן – וזה טעים – ביציים סקוטיות – קרי – קלופס אישי

תמונה

אז איך עושים את הפלא הזה – כל כך קל ועם זאת מאד טעים – לוקחים חצי קילו בשר טחון ומחלקים לשש חלקים לערך

מבשלים 6 ביצים קשות מקלפים ומחכים לקירור – את הבשר מתבלים במלח ופלפל בלבד כאשר הביצה מתקררת משטחים כל

כדור של בשר למשטח דק ככל האפשר אבל בעל עובי שיקיף את הביצה – מרדדים אותו ומניחים מעל ניילון נצמד ואת הביצה בתוכו עוטפים עם הבשר את הביצה מכסים אותה לגמריי ואז עם הניילון הנצמד מגלגלים היטב משני הצדדים כמו סוכרייה.

תמונה

תמונה

מכניסים למקרר לצורך התגבשות הבשר סביב הביצה ומכינים בנתיים 3 צלחות האחת עם קמח השנייה עם ביצה טרופה והשלישית עם פירורי לחם שאתם אוהבים, מוציאים את הביצה הסקוטית מהמקרר ובדיוק כמו שניצל – מתחילים בקמח ועוברים לביצה ולבסוף לפירורי הלחם. אופים בתבנית משומנת קלות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשרים דקות.אפשר לאכול גם חם וגם קר הולך מצויין עם אורז או עם פירה או עם פתיתים.

כל הקרדיט לבלוג הבולגרי שהזכיר לי את הילדות האהובה עם הביצה הסקוטית.

http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.co.il/2014/06/blog-post_25.html

ביצה סקוטית

ביצה סקוטית

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s