שפצאלה – ניוקלי – נוקדלי – בצקניות עם המון המון אהבה

פורסם: 28 ביוני 2014 ב-בצקים
תגים:


לכל עדה הבצקנית שלה אותה הגברת בשינוי כינוי שפצאלה נוקדלי נוקלי זה כלל אינו משנה זה טעימי ומעשיר כל מרק ובפני עצמו כתבשיל עם מלא בצל פטריות עשבי תיבול וכמו שאני אוהבת עם כבדים ולבבות זה מעדן אלוהי ומנחם.

אז הנה המתכון להכנת השפצאלה

שְפֶּצְלֶה  – ניקלי – נוקדלי  ובעברית בצקניות

הכמות כאן ענקית – אבל אל תחסכן זה טעים וזה מתחסל במהרה

4 כוסות קמח
4 ביצים
2 כפיות מלח
½1 – ¼1 כוסות מים
מערבבים יחד את כל המרכיבים, במעבד מזון (לא חובה), מוסיפים את המים בהדרגתיות, לקבלת עיסה סמיכה (כמו תערובת של עוגה). מעמידים לחצי שעה, חובה לתת לזה זמן צמוחה והתגבשות !!! רצוי במקרר.

מרתיחים סיר עם מים ומלח. מכינים סיר נוסף עם מים חמימים (לא רותחים) ומעט מלח. למי שאין את המכשיר כמו שלי מהונגריה- יש אותו גם בארץ – שיעשה בשיטה הפרימטיבית והטובה – ככה – מרטיבים קרש חיתוך קטן במים הרותחים. מוצאים כחצי כוס מהעיסה לקרש ומורידים עם סכין רטוב, רצועות דקות לסיר. מחכים עד שהשְפֶּצְלֶה צפים ומעבירים עם כף מחוררת לסיר עם המים החמימים. לפני ההגשה מסננים. למי שיש את האביזר מהונגריה , להניח אותו על הסיר עם המים הרותחים ולהוליך את המחסנית הלוך ושוב שהבצקניות תתגלשנה למים.

לקבלת שְפֶּצְלֶה קטנים, אפשר להשתמש בכלי להכנת פירה, שנראה כמו כותש שום גדול. צריך לבחור בדסקית, עם החורים הגדולים ביותר והמרווחים ביותר. ממלאים בכל פעם את המיכל בכף גדושה של עיסה ולוחצים אותה למים הרותחים. מערבבים קלות ומחכים שכל ה שְפֶּצְלֶה יצופו. מעבירים עם כף מחוררת לסיר עם המים החמימים. לפני ההגשה, מסננים היטב את הכמות הרצויה ומגישים.

אני אוהבת לטגן מלא בצל עשבי תיבול להוסיף בשר טחון או כבדים ולבבות מעט אריסה ואז להכניס את השידוך האלוהי את הבצקניות. גם במרק עוף זה טעים ברמות על – בעצם בכל מרק!!!

 

 

שפצאלה ניוקלי נוקדלי - בצקניות

שפצאלה ניוקלי נוקדלי – בצקניות

 

שפצאלה בצקניות עם בצל פטריות וכוסברה

שפצאלה בצקניות עם בצל פטריות וכוסברה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s