אגרול אמיתי של השף ציון ברנץ

פורסם: 4 ביולי 2014 ב-בצקים, מאכלי עמים ועדות, תוספות וירקות

האגרול

האגרול

החומרים:
בצק האגרול
10 דפי אגרול מוכנים

למלית האגרול

1.5 ק"ג כרוב (חתוך לרצועות דקות)
300 גרם גזר (חתוך לרצועות דקות)
300 גרם נבטים
55 גרם מלח
60 גרם סוכר
5 גרם צ'ילי יבש
60 גרם שמן קנולה
100 גרם בצל ירוק (חתוך לרצועות)
100 גרם שום כתוש
100 גרם פטריות אוזן/פונגוס מזרח מערב
60 גרם סויה
100 גרם אטריות שעועית (שהושרו קודם לכן במים חמים כ-2 דקות, מסוננות)

 לבלילה

300 גרם קמח לבן
300 גרם מים

 שמן לטיגון עמוק
לרוטב שיוגש לצד האגרול

30 מ"ל חומץ
30 מ"ל סויה
1 כפית קורנפלור

 

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים מעט את השום.
2. מוסיפים את הגזר והכרוב ומבשלים כחמש דקות עד שהם מתרככים.
3. מוסיפים נבטים, מלח, סוכר, צ'ילי רוטב סויה ובצל ירוק. מבשלים עד ריכוך הנבטים.
4. מורידים מהאש, מסננים היטב את הנוזלים ומוסיפים לתערובת את הפטריות ואטריות השעועית.
5. מכינים בלילה: מערבבים את הקמח והמים לבלילה דביקה (לצורך הדבקת דפי האגרול).
6. לוקחים דף אגרול, ממלאים אותו בכמות הרצויה, מהדקים את הדף ומדביקים בעזרת בלילת הקמח.
7. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת אגרול פריך בגוון זהוב.
8. לרוטב
מרתיחים את הנוזלים. מסמיכים בעזרת קורנפלור. מצננים.

מלית לאגרול

מלית לאגרול


מלית לאגרול

מלית לאגרול


האגרול מוכן

מודעות פרסומת
תגובות
  1. stavkalo64 הגיב:

    לקח נלמד מתוך נסיון כרגע בטיגון – להקפיא קלות את האגרול לפני השמן – על מנת שלא יתפוצץ וישמור על הצורה !!

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s