שניצל תירס הום מייד בגירסא לקרניבורים

פורסם: 5 ביולי 2014 ב-בשר טחון + בשר בקר, תוספות וירקות

מסתובב ברשת מתכון עם כל מיני וראיציות לשניצל תירס בייתי הן בגירסא הצימחונית שלו והן בגירסא המשופרת עם טחון של חזה עוף. עשיתי ככה ועשיתי ככה ובסוף סגרתי על מתווה משלי והנה הוא לפניכם בגירסא הבשרית שלו

רשימת מכולת
1/2 ק"ג בשר טחון גס של חזה עוף
פחית שימורי תירס
2 ביציים
קמח תירס לבן – הכי טוב למתכון (ראה תצלום).
2 כפיות קמח תופח
מלח
פלפל לבן
מעט אבקת שום גרוס
מעט שמן

לציפוי
קערה עם ביצה טרופה
קערה עם קמח
קערה עם פירורי לחם או פנקו – מה שאתם אוהבים

אופן ההכנה
לטחון בסלייסר או בכל מעבד חצי מהתירס
לערבב ולהטמיע אותה לתוך הבשר הטחון
להוסיף 2 ביציים ותבלינים ולהתחיל ללוש בידיים
להוסיף קמח – כמה שלוקח + גרגרי התירס השלמים
להניח בצד את העיסה לפחות למחצית השעה במקרר
לאחר מחצית השעה לקחת ביד חופן מהתערובת לגלגל לקציצה שמנה להניח על קרש חיתוך ובעזרת רינג או פחית שימורים של טונה או של התירס ליצור את הפורמה ולהניח על תבנית – לכסות בנייר אפייה את השכבה הראשונה וכך הלאה – להכניס למקפיא
יש כאלו שעושות את הציפוי בתום הכנת השניצלים אני דוגלת בשיטה השנייה נותנת להם להתייצב ולקפוא במקפיא ואז הם שומרים על הצורה ולא מתפרקים בציפוי ובטיגון. כאשר אני רוצה לטגן או לאפות אני עושה בדיוק כמו שניצל רגיל והטעם אלוהי.
למי שרוצה את הגHרסא הצמחונית שיוריד את הבשר הטחון.

שניצל תירס הום מייד - מוכן

שניצל תירס הום מייד – מוכן

מודעות פרסומת
תגובות
  1. טלי בירן הגיב:

    נראה ממש טעים. רעיון מעולה ליום אוסטרלי חורפי. מכינה את זה מחר לילדים. הם כבר יריבו על החתיכה האחרונה!!

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s