מאפה בצק שמרים ממולא בגבינה ז'אבן+קרם חצילים ופלפל קלוי

פורסם: 12 ביולי 2014 ב-בצקים, מאכלי עמים ועדות, מאפים מלוחים

IMG_0586

IMG_0587

IMG_0588

אמש מילאתי חצי מהבצק בבשר מתובל ועשבי תיבול את החצי השני מילאתי היום בגבינות בקרם חציל קלוי ופלפל קלוי מוחמץ

בצק שמרים קל הכנה
רשימת מכולת 1 כף מלאה שמרים יבשים
1 כוס+2 כפיות חלב פושר או מים אם רוצים פרווה
2 ביצים טרופות היטב כמו לחביתה
4 כוסות וקצת קמח + קמח נוסף לאיחוד הבצק
75 גרם מחמאה בטמפ' החדר
1/4 כפית מלח
לציפוי – חלמון ביצה
קצח,שומשום פרג….מה שאתם אוהבים

למילוי

500 גרם גבינה מלוחה קשה – מה שאתם אוהבים – מגורדת אני השתמשתי בג'אבן עיראקית ניתן גם בגרוזינית או פטה קשה.
150 גרם צפתית, קרם מחציל גדול קלוי, פלפלים מוחמצים קלויים חתוכים לקוביות דקות , גבינה צהובה לבחריתכם קשה ומלוחה. אפשרי להוסיף זייתים וביצה קשה מפוררת ובכל מה שטעים וטוב לכם.

אופן ההכנה
צרו בצק מכל החומרים מינוס המלח – לושו היטב היטב ואז הוסיפו את המלח ולושו עד למצב בו הבצק מתהדק כולו סביב וו הלישה ונפרד מדפנות הקערה. כסו בניילות – עם מרווח להתפחה והכניסו למקרר ללילה לפחות. הכינו את כל המלית בקערה רדדו לעלה דק פזרו מחומרי המלית וגלגלו כך שני נקניקים ארוכים- צרו בורג מתעגל משני הנקניקים, משחו בחלמון ביצה עם פפריקה ושמן זית – לא חובה התוספות לביצה – ופזרו מה שאתם אוהבים. הכנסה לתנור שחומם מראש לפחות מחצית השעה קודם בטמפ של 200 מעלות – ואז לאפות את המאפה כ- 20 דקות

כל הכבוד

כל הכבוד

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s