רוגאלך של כרמית – מאמהות מבשלות ביחד – מעולה !!!

פורסם: 19 ביולי 2014 ב-עוגות ועוגיות

רוגאלך (כרמית) מומלץ!!

המתכון הוא לחצי קילו קמח, יוצאים לפחות 40 רוגעלך בינוניים וזה הרבה.. אלא אם כן אתם רוצים להכפיל

כמויות המצרכים לבצק:

חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרית + כפית שטוחה נוספת)
כפית מלח – לא גדושה
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 ביצה
רבע כוס שמן
כוס ורבע מים פושרים- להוסיף עוד חצי כוס לפי הצורך.

אופן ההכנה

מערבבים היטב, אפשר במיקסר בערך 10 דקות, הבצק יוצא רך ונעים, מכסים ומתפיחים בערך 40 דקות. אם הבצק קצת דביק תוסיפו קמח

בזמן שהבצק תופח מתחילים להכין את הסירופ לזיגוג- מבשלים בסיר קטן על אש קטנה כוס סוכר ו2 כוסות מים ,להוסיף מיץ מחצי לימון, מבשלים עד להסמכה של הסירופ. שלא יהיה דליל מדי. (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה)את הסירופ יש למרוח על הרוגעלך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור אחרי אפיה. חייב לזגג אותם כשהם חמים חמים.

לעומת זאת הסירופ לא חייב להיות רותח.אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים, אז לכבות את האש ואז כמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.

המצרכים למילוי של הרוגלך:

3 כפות גדושות מאוד של קקאו משובח
כוס סוכר חד פעמית
כפית גדושה נס קפה
רבע כוס שמן

לערבב היטב. אם יש צורך אז מוסיפים עוד שמן עד שזה נהיה עיסה נוחה למריחה והכל אחיד.
עכשיו כשהכל מוכן אפשר לחזור לבצק, ולחתוך אותו ל2 חלקים שווים.

ניתן לחלק ל3 חלקים, ואז מקבלים עוד 20 רוגלך יותר קטנים
פשוט לגלגל אותם לעיגולים חמודים ולרדד מעט, לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי,
לא פחות !
מורחים את 2 העיגולים במילוי הקקאו שהכנו מראש, המילוי יתחלק שווה בשווה אם נמזוג כף לעיגול הימני וכף לעיגול השמאלי עד שהמילוי יגמר בקערית ..

מורחים יפה יפה על כל העיגול, משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר. מתחילים לאסוף את השוליים של הבצק, פשוט מצמידים את כל הקצוות עד שנוצר לנו עיגול סגור שממולא בקקאו. לוודא שאין נזילות ולהפוך כשהתפר למטה,

על משטח מקומח מעט.עושים את אותו דבר גם לעיגול השני, ומניחים להם לנוח לחצי שעה בערך. עכשיו בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול! מקומח ומתחילים לרדד בעדינות עם מערוך, הכי דק שאפשר, גם אם נוזל קצת מהמילוי החוצה לא קורה כלום, העיקר לרדד את זה לדקיקות מירבית.

לוקחים גלגלת פיצה וחותכים את העיגול לרבעים.אחר כך כל רבע חותכים ל5 או 6 משולשים ארוכים וצרים. מתחילים לגלגל לרוגלך מהקצה החיצוני כלפי פנים, מניחים את הרוגלך המהמם על תבנית עם נייר אפיה כאשר השפיץ למטה שלא יברח באפיה. מניחים להתפחה חצי שעה בערך, מברישים בעדינות בביצה, אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות ומוציאים … מיד מיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s