מיני פוקאצ'ות עם מגוון מליות – לפנק לפנק לפנק

פורסם: 26 ביולי 2014 ב-בצקים
תגים:

לפני שבני הבית יתעוררו ויחזרו לחזית אני החלטתי להפתיע ולפנק אותם במיני פוקאצות מושקעות וטעימות

בהמשך הפוסט אביא לינק שאותי לימד המון – המדריך להכנת בצק מעולה לפוקאצ'ה אבל עכשיו קבלו את המתכון הבסיסי ביותר לפוקאצ'ה מעולה.

 

מיני פוקאצ'ות עם בצל ופטריות

מיני פוקאצ'ות עם בצל ופטריות

 

מתכון בסיסי לפוקאצ'ה

המרכיבים:

2 כפיות שמרים יבשים (ניתן להשתמש גם בשמרי בזק)

2 כוסות מים

2 כפיות מלח

1 ק"ג קמח

1 כפית גדושה סוכר

1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים במים.
  2. מכניסים את המלח, הקמח והסוכר למערבל. מתחילים לערבב ומוסיפים בהדרגה את המים עם השמרים, ולאחר מכן את השמן. ממשיכים לערבב עד להיווצרות גוש אחיד.
  3. מוציאים את הבצק ומניחים בכלי מקומח. מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך 20-25 דקות.
  4. שוברים את התפיחה, מרדדים לגודל של תבנית אפייה מלבנית ומניחים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
  5. מורחים על הבצק מעט שמן זית, ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות.

 

 

מיני פוקאצ'ה עם עגבניות מיובשות בצל ופטריות וטימין

מיני פוקאצ'ה עם עגבניות מיובשות בצל ופטריות וטימין

מיני פוקאצ'ות עם עגבניות מיובשות טימין בצל ופטריות

מיני פוקאצ'ות עם עגבניות מיובשות טימין בצל ופטריות

 והנה הן מוכנות ומחכות לבנים שיתעוררו ויזללו !!!

מיני פוקאצ'ות עם בצל ופטריות

מיני פוקאצ'ות עם בצל ופטריות

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s