רוטב עגבניות נטול פוזות קלאסי במתכונת איטלקית

פורסם: 9 באוגוסט 2014 ב-רטבים ומרינדות

תורגם מאתר איטלקי 

 

המתכון לרוטב עגבניות קלאסי

+++++++++++++++++++++++

 על 3 דברים קם ונופל רוטב עגבניות מנצח: החשוב ביניהם הוא בשלות העגבניות – העגבניות צריכות להיות כמה שיותר בשלות ואדומות אחרת הרוטב יצא חמצמץ ובהיר. כלל נוסף הוא לוודא שהעגבניות תתבשלנה על אש נמוכה כעשרים דקות וכלל אחרון – לא לשכוח להוציא את תוכן העגבניה(הגרעינים), כדי למנוע חמיצות.

 המצרכים:

+++++++++++

  • 2 ק"ג עגבניות בשלות ואדומות
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות – (אצלי בבית – אני משמיטה את הבצל – והכל נטו עגבניות).
  • רבע כוס שמן זית
  • 6 שיני שום קלופות
  • 1 קופסא של עגבניות מרוסקות (לא חובה)
  • 10 עלי בזיליקום טריים – (אצלי בבית לא אוהבים כל "עשב תיבול" ולכן אצלי זה נטו עגבניות).
  • רבע כוס עלי אורגנו טריים – (אצלי בבית לא אוהבים כל "עשב תיבול" ולכן אצלי זה נטו עגבניות).
  • כף סוכר
  • מלח ופלפל
  • ליטר מים

אופן ההכנה:

  • חותכים את העגבניות ל- 4 ומסירים את התוכן שלהן
  • שופכים את השמן לסיר גדול ומניחים על אש בינונית
  • מוסיפים את העגבניות לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב
  • מוסיפים את הבצל ומערבבים
  • מנמיכים את האש ומבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות
  • מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים עוד כחצי שעה, טוחנים ובודקים תיבול.
  • מעבירים לכלי זכוכית מעוקר ושומרים בקירור בלבד!!!
רוטב עגבניות קלאסי במתכונת איטלקית

רוטב עגבניות קלאסי במתכונת איטלקית

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s