סלט דודו של אידי מחוף הקשתות עם שיפצורים שלי

פורסם: 19 באוגוסט 2014 ב-מאכלי עמים ועדות, תוספות וירקות

עגבניות שרי- סלט דודו – סלט של טונות של טעמים מתפוצצים בפה…..

אידי בעל מסעדת חוף הקשתות קרא לסלט הזה על שם החבר הטוב שלו דודו….

אצלנו במטבח הבלקני ולמיטב הבנתי גם במבטח המרוקאי – זה קיים ולא קוראים לו סלט דודו…

קוראים לו סלט טעימי – סתאאםםםםםםםםםםם בציניות – אני מוסיפה גם צנוברים ומחליפה את הפטרוזליה בכוסברה

לעיתים אני מעלה אותו רמה ושמה גם פלפל קלוי מוחמץ שאני עושה מבעוד מועד – ניתן לעשות אותו גם רק עם פלפל קלוי – תהנו

P0filrZruW

 

לאידי בחוף הקשתות באשדוד יש מסעדה מוצלחת למדי אם כי המנות "מקומצנות" לטעמי וגם יקרות יש לו סלט שהפך אצלנו בבית למורשת קרב – כמה חריף יותר ככה טעים יותר …..סלט דודו – על שם חבר של אידי – וככה עושים אותו
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
סלט דודו – של אידי מאשדוד
***********************
מצרכים:
========
4 עגבניות (אנחנו השתמשנו בעגבניות תמר – הכי טעים שרי תמר לאחרונה עשיתי עם שרי שוקלד/ליקופן יצא מליון דולר בטעם).

פלפל ירוק חריף קצוץ דק – זהירות להוציא גרעינים הם רותחים עכשיו בקיץ….

חצי לימון מנוקה מגרעינים וקצוץ על קליפתו

שמן זית

מיץ לימון

3 שיני שום קצוצות דק

מלח

פטרוזיליה קצוצה – אצלנו לא אוהבים פטרוזלייה ואני שמה כוסברה.

אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, מוסיפים את הפלפל החריף, את השום, הלימון, שמן הזית, המלח והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
2. לתת לסלט לנוח ולהגיש לאחר כ-15 דקות, אחרי שהעגבניות ספגו את הטעמים.
3. להכין לחם בית + טחינה ולהתחיל לנגב!!
4. להכין ביצים קשות – חומות חמינדוס…משתלב כמו כפפה ליד!!
5. הולך טוב עם עראק !!!

היידה שיהיה בתאבוןןןןן……………….

הורד (1)

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s