גפילטע-חריימה – לא חובה מתוק ונטול צבע!!!

פורסם: 28 באוגוסט 2014 ב-דגים, מאכלי חגים, מאכלי עמים ועדות

זה התחיל בחשק רצחני לקציצת גפילטע פיש….אבל אלייה וקוץ בה

איני מסוגלת לראות את הרוטט הזה ובטח לא לאכול ממנו את הקציצה

בחגים הקציצה שלי הייתה תמיד יבשה נטו אחרת לא הייתי מתקרבת אלייה בכלל

הפעם החלטתי שאני מנסה משהו אחר ובתקווה שזה גם יצא מוצלח לפי הריח המראה והטעם יצא מעולה……….

אז את הגפילטע פיש – הקציצה עשיתי כרגיל – טחנתי קרפיון הוספתי ביצה קשה קמח מצה שמן מעט מלח ופלפל שחור וביצה ויצרתי קציצות שאותם בישלתי במרק שנעשה מראש הדג והאדרות מלא גזר וסלרי הן ראש והן עלים – מיותר לציין שאין מצב שיהיה שימוש נוסף למרק חוץ מציר לקציצות – אז זה נעשה והקציצות הוכנו – הוצאו והושמו לקירור.

בנתיים בסוטאז' כבד ורחב טיגנתי רוטב עגבניות שהכנתי הוספתי פלפל צ'ומה בנדיבות ואת השוס הוספתי עם SPIGOL – אז אתם בטח שואלים מה זה? זו תערובת אלג'ראית על בסיס 3 אחוז זעפרן אמיתי לא חארטה כורכום ראס אל חנות שום פפריקה אדומה ובטוח עוד דברים לי זה הספיק. (עד שנשיג את המקורי חיטטתי ברשת והבנתי פחות או יותר ממה היא עשוייה) הוספתי פלפל צ'ומה כפית – הום מייד ויצרתי רוטב אלוהי, הוספתי לתוכו גרגרי חומוס שבישלתי מבעוד מועד מעל חמש שעות וריככתי אותם לגמריי, ואז לאט לאט עיבתי ואידתי את הרוטב, הוספתי לאושטיין – עלי סלרי הונגרי מהאדנית שלי ואז גולת הכותרת קציצות הגפילטע הוכנסו לאחר כבוד להתמזג עם הכל – ואוו הריח כאן אלוהי !!

נותר רק להתפיח את בצק השמרים ולעשות חלה לשבת ויחד עם התבשיל – קיבלנו חגיגת טעמים מיזגנו תרבויות ויצרנו עולם חדש….

גפילטע/חריימה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s