מפרום טיפונת שונה בנוסח "מוטי המצאותי" של סתו

פורסם: 28 באוגוסט 2014 ב-מאכלי חגים, מאכלי עמים ועדות, תוספות וירקות

התחשק לי מפרום!!! זו אמורה הייתה להיות ההתחלה….

אבל גם נותרו לי המון כדורי חומוס שבישלתי ויש את התבלין החדש שרקחתי – SPIGOL

ויש את ה"מטבוחה" המזוייפת שעשיתי אתמול אז לא נרכיב משהו מעולה יחד? ברור שכן……..

אז למפרום לקחתי 2 תפוחי אדמה בריאים קלפתי וחתכתי לגלגלים בריאים כל גלגל חתכתי באמצע בכדי להכניס את הקציצה – להזהר ולא לתוך עד הסוף להשאיר "פה" על מנת להכיל את הקציצה בין פרוסות תפוח האדמה.

הקציצה – הכילה בשר חזה הודו נקבה עם המון עשבי תיבול ובצל ירוק שטחנתי – לא טיגנתי – יצרתי קציצה ומילאתי את תפוח האדמה – העברתי בקמח ביצה ושוב קמח וטיגנתי חצי טיגון משני הצדדים והנחתי בצד.

בנתיים הכנתי את הרוטב למפרום מ"המטבוחה" המזוייפת שהכנתי אליה הוספתי כף SPIGOL ואת החומוסים נתתי לתערבות חיזוק בכוס וחצי מים חמים ונתתי לה להתפס היטב ואז הגיעו תורם של המפרומים לשחות ברוטב……..זו כל התורה – אמנם מעט משחק ידיים ועבודה – אבל התוצאה משתלמת…..

*** הערות/טיפים

הסברתי בפוסט של הגפילטע חריימה – SPIGOL היא תערובת אלג'יראית שאין להשיג לצערנו בארץ היא מורכבת מפפריקה אדומה ראס אל חנות כורכום ושום גבישי ועל כל זה עוד 3 אחוז ביחס לכמות של זעפרן – חקרתי את הנושא עד כמה שניתן ואלו המסקנות.

מפרום אל-לה סתווי 

כתיבת תגובה