ג'אמבלייה לואיזיינית מקורית – עם עוף ואווז

פורסם: 11 בספטמבר 2014 ב-תוספות וירקות

אמש צפיתי באתר בחו"ל עם שפית מלואיזיינה שהראתה סוגים שונים של ג'מבלייה

אני קוראת לזה ערבב בשל – ארוחה בסיר אחד בדרך כלל לוהטת כי הם אוהבים חריף….

עשיתי מהר חיפוש ברשת ומצאתי את המתכון הזה שמצא חן בעיניי מאד ואני מתכוונת להכין אותו במהרה

ובנתיים אני משתפת אתכם….

 

מצרכים לג'מבליה עוף ואווז מעושן

חומרים ל 6-8 מנות:

2 ק"ג עוף (ירכיים, שוקיים,חזה)

4 כפות שמן קנולה

1/2 ק"ג אווז מעושן עגול פרוס לפרוסות דקות

3 בצלים בינונים פרוסים לטבעות

3 גבעולי סלרי קצוצים גס

1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)

2 כוסות ציר עוף או מרק עוף

1 וחצי כוסות מים

1 קופסת עגבניות קלופות

4 כפות רוטב קייג'ן חריף או חריף במיוחד של אלסקה

2 וחצי כוסות אורז טילדה של אלסקה

2 שיני שום קצוצות גס

מלח גס

מלח ופלפל

ג'מבליה עוף ואווז מעושן – אופן ההכנה

  1. מפזרים מעט מלח גס על העוף מחממים במחבת 2 כפות שמן ומשחימים את העוף (מטגנים קלות בערך 6-8 דקות).
  2. מוציאים את העוף ועל אותה מחבת מטגנים קלות את האווז עד להשחמה ( בערך 2 דקות), מוציאים את האווז.
  3. מוסיפים למחבת כף שמן בצל, סלרי ופלפל ירוק מבשלים על אש בינונית בערך 8 דקות מוסיפים את השום מערבבים ומבשלים דקה נוספת, מוסיפים כוס ציר עוף מבשלים דקה נוספת ומעבירים את כל הירקות לסיר המתאים גם לאפיה בתנור.
  4. על הירקות מניחים את העוף, המים, 4 כפות רוטב קייג'ין חריף או חריף במיוחד, העגבניות הקלופות ויתרת הציר.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד בערך 30 דקות (עד שהעוף יהיה רך) מוציאים את העוף.

6. מוסיפים את אורז לסיר, מניחים את העוף מעל האורז , מבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה ללא מכסה ובלי לערבב, מכסים את הסיר ומעבירים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך ל30 דקות.

7. מוציאים את הסיר מהתנור ומחכים 10 דקות עד שפותחים את המכסה מוסיפים על הג'מבליה את האווז המעושן ומעבירים לצלחות הגשה.

מצרפת לכם אתר מעולה באותה הנשימה עם מתכונים מעולים – של חברת אלסקה

http://www.alaska.co.il/recipep.php

ומעט רקע על מנת להבין על ההיסטוריה של המאכל הזה….

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92'%D7%9E%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%94

 

בתאבון

בתאבון

 

 

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s