דולסה דה בימבריו – מרמלדת חבושים

פורסם: 14 בספטמבר 2014 ב-ריבות

לבולגרים וכל שבט יוצאי הבלקן –  יש מנהג להקשות על החיים ולעשות דברים מוזרים וקשים – דולה דה בימבריו – הוא אחד מהם זה נראה אמנם קל לאללה

אבל זה מחייב עמידה רצופה על הגז ובחישה מתמדת אבל התוצאה מעולה……………

דולסי דה בימבריו (חבושים) +פודינג חבושים

חומרים:

2 קילו חבושים 1.5 קילו סוכר

אופן ההכנה:

מקלפים, מגלענים וחותכים לחתיכות את החבושים.מרתיחים במים עד שמתרכך.מסננים (לא לזרוק את הנוזלים כי בהמשך מכינים מהם פודינג חבושים נפלא),טוחנים בבלנדר עד קבלת מרקם חלק.מעבירים לסיר, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שמבעבע וכשמערבבים נוצרים שבילים שלא נסגרים מהר.שופכים לפיירקס/תבנית עד לגובה 2-3 ס"מ ומשאירים בטמפרטורת החדר ללא שום כיסוי לייבוש מוחלט. הייבוש לוקח מספר ימים.לאחר שהתייבש חותכים לרצועות עוטפים בנייר אפיה ומאכסנים בכלי סגור במקרר. מחזיק מעמד חודשים.לפני הגשה לחתוך הרצועות למעוינים להניח במנז'ט ולהגיש.

אלגרייה (פודינג חבושים):אלגרייה בספרדית פירושו "שמחה" כי כשאוכלים את הדבר הזה אין ספק ששמח לנו בפה.יחס: על כוס נוזלים כף קורנפלור גדושה וסוכר לפי הטעם ניתן להוסיף גם סוכר וניל.מבשלים עד שמסמיך שופכים לצלוחיות ומחכים שיתקרר. מכניסים עם כיסוי למקרר.בזמן הגשה ניתן לפזר מעל אגוזים, קינמון, קוקוס ויוצא מעדן !!!

המתכון הושג בעבורי על ידי חבצלת מהבשלנית המעולה – מפנה ליוזר שלה בפייסבוק – https://www.facebook.com/orly.sinior

960064_681099128588952_2146516070_n 1471284_681099121922286_670445507_n 1472061_681099215255610_1173239831_n

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s