אבנים של עבאדי – בייגלה קשים קשים

פורסם: 26 בספטמבר 2014 ב-בצקים, מאפים מלוחים
תגים:

 

בייגלה עבאדי

 

 

 

 

 

 

 

התעוררתי וראיתי בפיד בפייסבוק שנועה מחפשת מתכון לבייגלה של עבאדי ושיהיו זהים!!!

יש כל מיני מתכוניי בייגלה ברשת וכאלו שעברו מבית לבית אני את שלי קיבלתי מאמא של חברה ממוצא עירקי ויוצא זהה למקור

כמות הרבה יותר גדולה ובכלום כסף!! עלות העוגיות הללו היא מוגזמת בעליל….

הסוד של הבייגלה בעצם שתי סודות על מנת לקבל את הטעם האותנטי הם – גרגרי מחלב + בירה

הבירה יוצרת את הקושי "האבניות" המייחדת את הבייגלה הללו והמחלב נותן את הטעם המיוחד.

אז הגיע הזמן לשחרר את המתכון שאני "ירשתי והוא מעולה!!!

בייגלה – אבני עבאדי

++++++++++++

המצרכים

+++++++

1 ק"ג קמח
2 כוסות שומשום

1 כף מלח גדושה+ 1 כפית גרגרי מחלב דפוקים לאבקה במכתש ועלי
2 כוסות בירה קרלסברג – או טובורג (רק לא גולדסטאר או מכבי – יוצא מר)
1/2 כוס מים
11/2 כוסות שמן (כוס וחצי)

ההכנה

++++++++


תחילה מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, השומשום והמלח (רצוי לקלות מעט את השומשום במחבת יבשה).
מוסיפים את הבירה, המים והשמן ומעבדים לבצק אחיד. יוצרים כעכים ע"י גלגול הבצק לגלילים בקוטר של כ – ס"מ ואח"כ הצמדת שני הקצוות והידוקם זה לזה

(לתת לבצק לנוח חצי שעה עד ארבעים דקות ויהיה ממש יותר קל לעבד ולעבוד איתו )

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים במשך כחצי שעה, עד שמתחיל להשחים.

ניתן לאפות שלושה מגשים בו זמנית בעזרת פונקציית הטורבו (למי שיש).

שעורי בית – שנלמדו תוך כדי אפייה של העוגיות כמה פעמים  משחררת לכם טיפ חשוב לא להוציא מן התנור בגמר האפייה אלא לתת לכעכים להתייבש ולהתקרר בתנור עצמו!!!

מודעות פרסומת
תגובות
  1. Sima Gabay הגיב:

    אם יש לי כמה תבניות ואין לי תנור טורבו???? איך אני יכולה לתת לעוגיות להתקרר בתוך התנור???

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s