מרק עוף/הודו הפניצלין היהודי

פורסם: 26 בספטמבר 2014 ב-מאכלי עמים ועדות, מרקים

עד לפני שבועיים ובעצם כל חיי עשיתי בדרך המקובלת מרק עוף כמו כולם וכולן ואז ראיתי תוכנית של אלילת הלייף

הגב' מרתה סטיוארט ובתוכנית היא הסבירה על דרך שונה לבישול איטי של מרק עוף/הודו יהודי

תאמינו או לא – ניסיתי שיפצרתי מעט והיום אני מוצאת את עצמי מחטטת במחברת של אמא שלי ז"ל

ורואה הערות בכתב יד קטן ומסודר של סבתא שלי סבתא דורה ז"ל – והיא כותבת בדיוק את השיטה של מרתה…..

מרק עוף/הודו בשיטת האידוי – ואז יוצא צח צח צח!!! אין שום דבר צף ולא צריך לאסוף את האיכסה של השומן

שצף מעל המים. והמרק אכן יוצא טעים יותר ומרוכז מאד מאד בטעמים.

אז הנה השיפצור למרק העוף/הודו היהודי שמשמש בריאות בצלחת…..

המצרכים

הכי הכי הכי חשוב – סיר כפול עם חלק עליון לאידו ושיהיה גדול 

2 כנפי הודו 2 חלקי גרון הודו 1 פולקע הודו

בוארסייה של עוף יש להוסיף כמות גדולה יותר מהנתחים

דלעת חתיכה נאה חתוכה לקוביות גסות

גזר – 3 גזרים בינוניים

1 בטטה

2 תפוחי אדמה

3 קישואים

1 שורש סלרי חתוך גס

3 שורש פטרוזליה חתוך גס או שלמים

1 בצל סגול

1 בצל לבן

עלי סלרי – אגד שלם לא לחתוך – בערך ארבעה חמישה גבעולים

1 חבילה שמיר

אופן ההכנה

להכניס מים לסיר התחתון עד גובה החורים של הסיר השני

בסיר השני למלא את הירקות מעל חלקי הבשר לפזר מעט מלח מעל

להדליק את התנור ולתת להכל להתרכך באמצעות האדים להוסיף מים באם המים נעלמים

לחכות עד לריכוך כל הירקות ורק אז להוסיף מים ולהטביע את כל הירקות והבשר בסיר

לבשל על הגז הקטן ביותר לאט לאט לאט – הסוד הוא בבישול האיטי ובספיגת הטעמים

אני מבשלת כשעתיים ומוסיפה מים באם חסר.

לאחר שעתיים אני מרימה את החלק העליון ומניחה את כל ירקות המרק בסיר קטן עם מכסה של פיירקס לאחר שחתכתי לקוביות קטנות 

ןמגישה כך במרכז השולחן. בכדי שכל אחד יוסיף לעצמו מה שהוא אוהב.

במקביל אני מבשלת אטריות בייצים דקות או נוקדלי – בצקניות הונגריות יש מתכון גם בבלוג וגם אותם מגישה כמו הירקות

הרכבת המרק מתבצעת בשולחן על ידי הסועד בעצמו מהמרקייה מגיע המרק הצח צח ומסונן ללא כלום בתוכו רק טון טעמים

ובשני הפיירקסים יש את האטריות ואת הירקות. ואז אין הערות מיותרות על עלים צפים או ירקות שלא אוהבים

אז נכון שזה ארוך יותר וטיפה יותר השקעה ועבודה אבל הטעמים שווים הכל!!!

מרק צח - הפנצילין של הבית היהודי

מרק צח – הפנצילין של הבית היהודי

CIMG1254 CIMG1255 CIMG1256 CIMG1257

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s