צ'ורבה קו פרישוארה-צ'ורבה רומנית – מרק נחמה ממלא בטן !!

פורסם: 22 באוקטובר 2014 ב-מרקים
תגים:
צ'ורבה - מרק רומני מנחם

צ'ורבה – מרק רומני מנחם

החורף מגיע אלינו בצעדי ענק!!! יש כאלו שיהנו ויש כאלו שיקטרו

אבל אנחנו יהודים ותמיד בדרך כלל אנחנו מתבכיינים אז לפחות שהבכי יהיה מלווה במשהו טעים ומשביע….

הצ'ורבה – המרק האגדתי שקיים בכל בית מכל עדה ממזרח אירופה למעשה – כל עדה מתהדרת בצ'ורבה ולכל עדה יש גירסא משלה 

עם מעט שינויים – היום אני מעלה בפניכם חברים וחברות יקרים את הורסיא הרומנית – אחלה ורסיא דרך אגב…. – שיהיה בתאבון !!

המרק הרומני מתהדר בעשב מעולה שלא כולם מכירים מזכיר בטעמו את הסלרי אבל לדעתי הרבה יותר טעים ממנו פחות חמוץ עם זיקה מעטה לחריפות ועוקצנות קטנה בלשון – מומלץ מאד להגיע לשוק ולרכוש אותו – את הלאושטייאן.

צ'ורבה קו פרישוארה-צ'ורבה רומנית.
+++++++++++++++++++++++++

מאד טעים,ולא חייבים לאושטיין- אבל הוא משדרג את המרק מעלה מעלה. אפשר סלרי,גבעולים ועלים.

המצרכים
++++++
כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 שום קצוצות
ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות
4 גבעולים ועלי סלרי פרוסים
1 גזר קלוף פרוס
שורש פטרוזיליה קלוף, קצוץ
2 לפתות קטנות קלופות, פרוסות
כוס מי הכרוב הכבוש
2 ליטר מרק צח

לכדורי הבשר:
+++++++++++
500 גר' בשר טחון מעורב
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן
4 כוס אורז שטוף ומושרה במים קרים למשך שעה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ביצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 צרור לאושטיין קצוץ גס (להשיג בשווקים הגדולים, בדוכני התבלינים)

אופן הכנה:
+++++++++
שמים בסיר גדול את השמן ומאדים בו את הירקות הקצוצים כ-5 דקות תוך ערבוב.

מוסיפים את המרק, העצמות והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. מדי פעם מסירים את הקצף מעל פני המרק.

מערבבים בקערה את כל החומרים לכדורי הבשר. לשים כמה דקות ומקררים מעט. צרים מהתערובת כדורים בגדול של כדורי פינג פונג. מכניסים בזהירות את הכדורים למרק הרותח ומבשלים בעדינות כרבע שעה.

מביאים את מי הכרוב הכבוש לרתיחה, מוסיפים אותם למרק ומבשלים יחד כשתי דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

מוסיפים את הפטרוזיליה, בצל ירוק ולאושטיין, מבשלים עוד דקותיים ומגישים.

מודעות פרסומת
תגובות
  1. stavkalo64 הגיב:

    להלן הגירסא לצמחונים נטולת בשר – צ'ורבה ירקות
    גרסה צמחונית ובריאותית (בלי אבקות מרק) של צ'ורבה ירקות.

    הכיף בהכנת מרק זה הוא שאין צורך לחתוך את כל הירקות מראש: מתחילים בטיגון הבצל ומתקדמים בהוספת הירקות לסיר תוך כדי ניקוי וחיתוך.

    המרכיבים (ל-5-6 מנות):
    שמן קנולה
    1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
    1 כרישה, החלק הלבן בלבד, מנוקה וחתוך גס
    2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס
    4 גזרים, קלופים וחתוכים גס
    2 שורש סלרי, קלופים וחתוכים גס
    1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
    1/2 כרובית, שטופה היטב ומופרדת לפרחים
    1 פלפל ירוק, מנוקה וחתוך גס
    1 פלפל אדום, מנוקה וחתוך גס
    8 גבעולי סלרי (8 גבעולים בודדים), שטופים וחתוכים גס (אם לא השגתם לאושטיאן, משתמשים גם בעלים)
    1 עגבניה, שטופה וחתוכה גס
    1/2 צרור (של שוּק) שמיר, שטוף וקצוץ גס
    1/2 צרור (של שוק) פטרוזיליה, שטופה וקצוצה גס
    עלי לאושטיאן – אם מצליחים להשיג (אם לא, משתמשים בעלי סלרי), שטופים וקצוצים גס
    2 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
    מיץ מ-3-4 לימונים קטנים או 2 גדולים
    מלח
    פלפל שחור גרוס גס או פלפל ארבעת הצבעים

    לעיטור: עלי לאושטיאן /סלרי קצוצים או שמיר קצוץ

    אופן ההכנה:
    מחממים 2 כפות שמן קנולה בסיר גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
    מוסיפים כרישה ומטגנים קלות, תוך כדי ערבוב.
    מנמיכים את האש ומוסיפים ירקות קשים: תפוחי אדמה, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים כף שמן במידת הצורך. מניחים לירקות "להזיע" במשך 5-10 דקות, כשהסיר מכוסה.
    מוסיפים כרובית, פלפלים, גבעולי סלרי ועגבניה. מערבבים, מוסיפים כף שמן במידת הצורך וממשיכים לבשל על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה, במשך 20-30 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה.
    מוסיפים עשבי תיבול: שמיר, פטרוזיליה, לאושטיאן או עלי סלרי ומערבבים.
    מוסיפים 2 ליטר ציר ירקות או מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים מיץ לימון, עד לקבלת החמיצות הרצויה.
    מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון, מלח או פלפל, במידת הצורך. מגישים חם, מעוטר בעלי לאושטיאן/סלרי קצוצים או בשמיר קצוץ.

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s