ניוקי – עננים של קטיפה עם טעמים נרכשים

פורסם: 28 באוקטובר 2014 ב-פסטות
תגים:

נשאר לי המון פירה מארוחת הערב של אתמול….לא בא לי לזרוק ולא בא לי להכין כהרגלי בקודש – "פריטקס די קרטוף" יעני בעברית – קציצות תפוחי אדמה…..אז החלטתי נוסיף מעט קמח וניצור בצק לניוקי ואז כבר נשדך להם משהו….

אז ההתחלה היא כמובן בהרתחת מים בשביל לקלוט את הניוקי – רצוי בסיר גבוה עם דפנות כפולות שיחמם מהר את המים וישמור אותם רותחים ומבעבעים כל הזמן

מים רותחים בסיר גבוה לניוקי

מים רותחים בסיר גבוה לניוקי

ואז מתחילים בעבודה… מוסיפים לתפוחי האדמה קמח אני מוסיפה גם על כמות של חצי ק"ג פירה 1 ביצה ואז עם הידים לאט לאט יוצרת בצק אחיד ולא דביק. מחלקת אותו לנקנקיקים כמו בתמונה ומניחה לו מעט מנוחה שיתעצב ויתאחד לו לבצק נוח לעיבוד בידיים.

גלילי בצק הניוקי בהמתנה

גלילי בצק הניוקי בהמתנה

לאחר שהבצק נח אני מגלגלת אותו לנקניק ארוך שומרת על עובי מסויים שלא יהיה דק מדי….ואז חותכת את הנקניק לפיסות קטנות כמו בתמונה מטהניקוי קטנים לאחר החיתוך

לאחר החיתוך וזה ממש לא חובה אני יוצרת צורה עם המזלג צובטת משני הצדדים יוצרת מעין פרפר כמו בתמונה.

ניוקי מעוצבים כפרפרים

  המים בוודאי כבר הספיקו לרתוח ואני מכניסה בזהירות כמות קטנה פעם אחר פעם למים על מנת שהניוקי יתבשלו ברגע שהם מוכנים הם צפים ועולים מעל פני המים ואז צריך להוציא אותם החוצה. ככה אני עושה כמות קטנה ועוד עמות עד שאני מסיימת הכל כל כמות אני מוסיפה לקערה עם מעט שמן זית בתוכה על מנת למנוע מהניוקי להדבק זה זה.

איחסון הניוקי עד להוספה לתבשיל זה הזמן להתחיל לטפל בתבשיל אליו נחבר את הניוקי – אני עושה זאת במקביל כי כמו בפסטה הניוקי צריך ישר להכנס לרוטב ולהתמזג בתוכו.

הפעם החלטתי על מוטיב אסיאתי או נכון יותר לזרום עם מה שיש במקרר אז חתכתי בצל סגול ובצל לבן הוספתי תירס ופטריות וכמובן רוטב סוייה איכותי של חברת יאמאסה והקפצתי הכל במחבת, הוספתי את הניוקי למחבת לאחר שהירקות הוקפצו וכמובן כוס ממי הניוקי עם כל העמילן שלהם על מנת לעבות את הרוטב. קצצתי דק כוסברה וזרקתי מעל…. ובכמה דקות יש תבשיל מלא וטעים ומשביע בצלחת שאנחנו הכנו לבד ולא רכשנו משקית בסופר. בעיניי זוהי ארוחה מושלמת!!

CIMG1290

CIMG1292

CIMG1297

מודעות פרסומת
תגובות
  1. nira הגיב:

    אז התרגשתי למראה המתכון – כי על זה גדלנו בשנות החמישים. הלא לא זרקו אוכל. ממה שנשאר עשו משהו אחר וכך היה עם זה רק שקראו
    לזה בבית שלי – פלושקעס – משמעו אצבעות קטנות בפולנית. מאכל פולני בסיסי אגב וכשנשאר פירה למחרת אכלנו פלושקעס עם בצל מטוגן, רוטב של משהו או בתוספת למשהו וכמובן חגגנו כמו ילדים פולנים טובים. היום – ניוקי – אותו הדבר. כך אמא היתה מכינה ערימות לכולנו.

    תודה

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s