מגולגלות ממולאות מכל טוב – מבצק שמרים קל הכנה

פורסם: 31 באוקטובר 2014 ב-בצקים, מאכלי עמים ועדות, עוגות ועוגיות, שבת
תגים:

ניסיתי בצק שמרים קל קל קל שמצאתי במחברת של אמא שלי ז"ל – למעשה הבצק מיועד לסינרולים של סוכר וקינמון

אבל בהערות שלה היא רשמה בצק קל ומתאים לכל מילוי – שווה הכנה שלא מספיקים להכין בצק בהתפחה – ארוך הכנה

לפני בכחודש עשיתי ריבת ענבים ושכחתי ממנה לגמרי ועכשיו הגיע זמנה של הריבה למלא רולדה אחת והטעם והריח גן עדן!!!

המצרכים

חצי קילו קמח (ניתן גם עם קמח שמרים של אוסם)

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

1 ביצה

2-3 כוסות מים חמימים – כמה שלוקח לבצק אחיד

3/4 כוס שמן 

(במידה ועושים סינרולים – אזי המילוי מורכב מ- 1 חמאה מומסת – קטנה,צנצנת דבש קטנה – מומס, 1.5 כוסות סוכר חום בהיר 

לערבב את הכל למלית אחידה ולמרוח על עלה בצק מרודד)

לזיגוג – 1 כוס מים, 3 כפות דבש, כף סוכר להמיס במים ולשפוך מעל.

מערבבים את כל החומרים במיקסר את המים שופכים בהפסקות על מנת לחבר את החומרים לעיסה אחידה של בצק.

לאחר התמזגות הבצק להניח בקערה לכסות בניילון נצמד ולהמתין להכפלת הבצק.

לחלק לארבע חלקים שווים לרדד כל עלה דק דק ואז למרוח מילוי שרוצים….לגלגל היטב. להניח בתבנית עם נייר אפייה ששומן קלות 

ולחכות עוד שעה להתפחה. לאחר ההתפחה לקחת סכין חיתוך ולחתוך את הרולדות. למשוח בחלמון ביצה , לפזר שומשום ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- מחצית השעה.

המילוי שלי היום – ברולדת אחת – ריבת הענבים שהכנתי, בשנייה, ממרח חלבה עם שערות חלבה ומעט קינמון, בשלישית וברביעית, סוכר חום קינמון וחמוציות.

מגולגלות ממולאות בהפתעות - מבצק שמרים

מגולגלות ממולאות בהפתעות – מבצק שמרים

מגולגלות מלאות בהפתעות מבצק שמרים

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s