פופאוברס – הכל בגלל מרתה סאיוארט

פורסם: 1 בנובמבר 2014 ב-בצקים, מאפים מלוחים
תגים:

בימי המחלה שלי השתגעתי מחוסר המעש וחיטטתי ברשת ובערוץ של מרתה סטיוארט שאני מעריצה מאד מאד.

וראיתי אותה מכינה פופאוברס – ואיי כמה יפים הם – מאפינס מפלצות כינית אותם וחיפשתי מתכון ישראלי שעברתו והשמישו אותו להתאמה לנו בארץ ולשמחתי מצאתי את של נירה רוסו בלינק הבא:

http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/940/480.htm
l

פופאוברס הן למעשה – (Popovers) הן תפיחיות בצק אווריריות מבפנים ופריכות מבחוץ. באחד מגליונות הבריאות שלנו יעל לנדסמן הציעה אותם כתחליף לפחזניות עשירות בשומן והגישה עם גלידת יוגורט ולפתן תפוחים ללא תוספת סוכר. אופים בתבנית מאפינס או בגביעי בריוש

פופאוברס לוהטים של רותי רוסו
פופאוברס

לחמניות תפוחות וחלולות, מושלמות לשבת בבוקר, אותן אוכלים לוהטות מהתנור עם חתיכה קטנה של חמאה שנמסה בתוכן מיד. ההוראות פשוטות, אבל אם לא תעקבו אחריהן במדויק, הלחמניות יצנחו בצאתן החוצה. הכי חשוב – לא לפתוח את התנור באמצע. 

החומרים ל-12 לחמניות פופאוברס בינוניות (אפשר לחלק את הכמות בחצי):
2 כוסות קמח לחם (שטיבל 2)

2.5 כוסות חלב
1 כפית מלח
4 ביצים
4 כפות חמאה נמסה

ההכנה:
1. מחממים מראש תנור לחום גבוה (250מעלות) כשתבנית השקעים בחלקו התחתון.

2. בינתיים מכינים את הבלילה. שמים בקערה את הקמח והמלח. יוצקים פנימה את החלב ומערבבים היטב כעשר שניות. מוסיפים את הביצים ואת החמאה הנמסה ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר. מניחים לבלילה לעמוד חצי שעה-שעה.

 

פופאוברס

3. מוציאים את התבנית הלוהטת מהתנור וסוגרים מיד את דלת התנור. משמנים את השקעים – הכי נוח עם ספריי שמן. ממלאים כל שקע עד 3/4-1/2 מגובהו בבלילה. מחזירים מיד לתנור. 

4. אופים כעשר דקות בחום גבוה. מורידים את החום לחום בינוני (180 מעלות) וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה.

5. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חדה מנקבים חריצים בצידי הפופאוברס כדי שהאדים יוכלו לצאת. מגישים ואוכלים מיד.

פופאוברס

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s