קובה בורגול וסולת עם מילוי של בשר וצנוברים

פורסם: 25 בנובמבר 2014 ב-בשר טחון + בשר בקר
תגים:

קובה בורגול וסולת עם מילוי של בשר וצנוברים
++++++++++++++++++++++++++++++

חומרים לבצק:
+++++++++++++
250 גרם בורגול דק – קרי – ג'ירשה
200 גרם סולת
1 כפית מלח
1/4 כפית הל טחון
מעט פלפל לבן/שחור

אופן הכנת הבצק :
+++++++++++++
בקערה שמים את הבורגול ומוסיפים כ-1.1/2 כוסות מים (כוס חד פעמית שתיה קרה) משרים ל- 1 שעה , המים נספגים ומתקבלת תערובת לחה,לאחר השעה מוסיפים לתערובת את הסולת , המלח, ההל הטחון מערבבים ומוסיפים בהדרגה עוד כ-1 כוס מים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כמו בצק ) נוחה לעבודה (מנסים לשטח את התערובת על היד אם היא לא מתפרקת הגענו למרקם הנכון).
במידה והתערובת יבשה יש להוסיף מים, עד לקבלת בצק, מניחים במקרר למנוחה כ- 1 שעה.
****(חייבים לתת לתערובת הצק לנוח עוד שעה במקרר על מנת שהתערובת תתגבש ולא תתפרק ברגע שנכניס למרק!!!)*******
ניגשים להכנת המלית.

חומרים למילוי :
+++++++++++
1/2 ק"ג בשר טחון גס
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם צנוברים
1/4 כוס שמן
1/4 כפית הל טחון
1/2 כפית בהרת לקובה (של תבליני פרג)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר משנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים והצנוברים טועמים ומתקנים תיבול , מניחים בצד לקרור .

חומרים לבישול הקובה:
+++++++++++++++++
סיר רחב וגדול קוטר 30 עמוק עם דפנות גבוהות
מים רותחים כ-3/4 סיר
1.1/2 כפות כורכום
1 כף מרק עוף
1 בצל שלם
2 גזרים מקולפים ושלמים
מלח לפי הטעם (לטעום את הנוזל לפני ההוספה)

אופן הכנה:
++++++++
שמים את כל התבלינים והירקות בסיר ומרתיחים ,מבשלים כ-20 דקות , בזמן בישול המרק מכינים את הקובות.

הרכבת הקובה :
+++++++++++
שמחים צלוחית עם מים (על מנת להרטיב את הידיים) בידים רטובות לוקחים חתיכה מהבצק (קצת יותר גדולה מכדור פינג פונג) מכל כדור יוצרים מעין קערה ואז ממלאים במילוי הבשר סוגרים לעיגול ועם ידיים מעט רטובות משטחים לקובה שטוחה, מכניסים למרק הרותח כ- 5 קובות בכל פעם וממתינים עד שהקובות יצופו מוציאים את הקובות (ללא הנוזל) ומניחים על מגש , ממשיכים לבשל את כל .הקובות שיצרנו , אוכלים כמה שרוצים ובמידה ונישאר מקפיאים

הטריק שלי לשמירת קובות = מיכלי איחסון לביציים
+++++++++++++++++++++++++++++++++

זה הטריק שלי כאשר מדובר בקובה סולת/בורגול לפני טיגון – קטנים לתבשיל עם סלק או במיה או חמוסטה או קובה בורגל ממולאת לפני טיגון אני עושה כמות גדולה ומקפיאה לי את הקובות – יש לי 3 מיכלי איחסון כאלו 12 חורים בכל אחת כך שיש לי סיר עם 12 כשאני צריכה תמיד בשלוף במקרר – אני מטגנת את הבשר עם עשבי תיבול חצי טיגון לא "ממיתה" אותו מחכה שיתקרר ובאותו זמן גם העיסה של הקובה מחכה במקרר ואז משדכת בין השנים 12 יחידות הולכות לסיר התבשיל וכל השאר לאיחסון אחלה פטנט הקובות נשמרות בצורה לא נדבקות ואז רק נותר להכין את התבשיל ולזרוק אותן פנימה קפואות ואין מצב חלילה שישברו או יפתח. או לטגן אותן בשמן עמוק במקרה של הבורגול.

קופסאת איחסון לקובות למקפיא - לא טעיתם זו אכן קופסאת איחסון בייצים

קובה בורגול וסולת

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s