רסק עגבניות בייתי – מכאן מגיע כל הטעם בתבשיל

פורסם: 4 בינואר 2015 ב-ממרחים ורטבים, רטבים ומרינדות, תוספות וירקות
תגים:

כל הזמן בזכרוני ראיתי את אמא שלי ז"ל חוצה עגבניות יפות וענקיות שבחרה בקפידה – בשוק – עגבניות תמר

טעימות בשרניות ונטולות גרעינים ואני זוכרת שהיא כל הזמן אמרה העונה קצרה והטעם אלוהי וצריך לקנות המון ולעשות הרבה!!!

אז השבוע ראיתי בשוק גבעתיים החנות במתחם כורזין ליד מקום עבודתי עגבניות כמות שאמא נהגה לבחור אחת אחת מלמליאן

והמחיר בקנטים 2.90 לקילו מייד קניתי ערימה!!! ממש ערימה ולא רק זה למחרת שוב את אותה ערימה!!! בגעתי הבית חציתי אותן לארבע – לא לחצי – בחרתי גדולות ובשרניות – אין בהן ולו גרעין אחד כך שלא צריך להוציא את הליבה !!!

מייד פיזרתי מלח אטלנטי מעושן עליהן ויאללה לתנור לשיזוף וייבוש טוטאלי 3 שעות לפחות בטמפ' נמוכה של גג 140 מעלות – זה קריטי!!!

לאחר קירור טחנתי במטחנת בשר – חובה – לא במעבד שיהרוס את כל המרקם ויהפוך את זה לרוטב נוזלי…. אל העגבניות המיובשות הוספתי בטחינה 4 פלפלים יבשים אדומים חריפים שהושרו לריכוך מלא במים ועוד שקית אחת כזו של תבליני פרג !!! לא חובה דווקא מהם יש לקנות במשקל בכל מקום

השקית לדעתי מכילה 300 גרם. על כמות של ארבע וחצי קילו עגבניות.

להעביר לצנצנת מעוקרת כמו בתמונה ולפזר מעל שמן זית לשמור על טריות המוצר !!!

מעדן לכל תחילתו של תבשיל !!!

רסק עגבניות בייתי

מודעות פרסומת
תגובות
  1. Michal Markowich הגיב:

    זה נראה ממש טעים והצבעים מדהימים!

    Liked by 1 person

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s