לחם שום ואורגנו – שנמתח לצורת פיצה

פורסם: 24 בינואר 2015 ב-מאפים מלוחים
תגים:
לחם שום ואורגנו

לחם שום ואורגנו

השבוע צפיתי בתוכנית של השף לאון אלקלעי הוא אמנם ממוצא בולגרי אבל התוכניות שלו מוקדשות לאיטליה והן נקראות לאון אל דנטה. הוא משתמש ומקדם בתוכנית שלו את הספונסר שלו – אסם – קמי שמרים וקמח פיצה ופוקאצ'ה ומרצה כמה קל ונוח הוא רק שוכח לספר שהאריזה היא חצי קילו והיא עולה פי 3 מקמח רגיל.אז מה אם השמרים כבר בפנים? ולא צריך כביכול התפחה ארוכה?

אני לא בעד הגזלנות הזו ואני ממשיכה במסורת שלי עם קמח רגיל שאני מעשירה בגלוטן ושמה שמרים יבשים.

אז על קילו בצק רגיל שניפיתי כמובן הוספתי כף גלון בהריון וחמישה כפיות בהריון של שמרים יבשים.

מה שכן אימצתי ממנו זה צורת הלישה הוא לא מכניס יבשים ואליהם מוסיף נוזלים אלה הפוך

אז הוספתי ארבע כוסות מים קרים!!! כן הדגש הוא על קרים כוסות חד פעמי – קרטון – לשתייה חמה. ובמהירות נמוכה ראשונית הוספתי את הקמח והשמרים – שליש מהכמות עירבלתי היטב ואז העלתי מהירוות והוספתי שוב מהקמח שליש נוסף. עירבול אחיד ואז את יתרת הקמח וחצי כוס שמן זית למי שלא אוהבת את הטעם החזק להשתמש באחר העלתי מהירות ועד שהבצק לא היה אחיד ונצמד ולוו הקרס לא הפסקתי את פעילות המיקסר.

שימנתי את הבצק ויצרתי כדור כיסתי בניילון נצמד ולמקרר ללילה שלם – ביקור לילי להוצאת אוויר והרבצה לבצק ושוב למקרר ואותו כנ"ל גם בבוקר… לפני האפייה עצמה יש להוציא את הבצק לפחות לשעה!!! 

ואז ליצור את הצורות שרוצים ואת התוספות שרוצים הבצק מעולה!!! לפיצה לפוקאצה ללחמניות וכל דבר שבא לכם.

מודעות פרסומת
תגובות
  1. stavkalo64 הגיב:

    הפעם לא מתחתי כמקלות שום אלה שיטחתי כפיצה שלמה

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s