לחם שום (עלי שום טרי) ממולא בשלל גבינות קשות

פורסם: 8 בפברואר 2015 ב-מאפים מלוחים
תגים:

יום חמישי בערב בטרום הקניות יש ניקוי מאורות או במקרה שלי "ניקוי מקרר" ואז בודקים

מה נותר ומחליטים איזה המצאות מנפיקים אופים מבשלים…..ורק אז יוצאים לקניות להשלים את החסר ולמלא את המלאי!!

בצק שמרים – זה חובה אצלי בכל סופ"ש וההחלטות הלאה מה הוא יהפוך ואיזה מילוי יקבל בהתאם לדרישות בבית…..

השבוע החלטתי על שינוי מהותי – בצק שמרים "עצלנות" ככה אמא שלי ז"ל קראה לו !! אמנם התפחה לילית אבל לא מועשר כמו הבצק שמרים הרגיל שלה שגם מופיע כאן בבלוג שלי.

אז הכנתי שתי דוזות מהבצק – כאשר אני יודעת שמאחת הדוזות אעשה מקלות פוקאצ'ה עם זיתיים ועם פלפל קלוי חריף – מעובד בתוך הבצק ומהדוזה השנייה החלטתי יאללה "ממציאים משהו חדש" הלכתי מצוייד בכלי משחית לגינת התבלינים באדניות שלי והבטתי שמאלה וימינה ושוב שמאלה וימינה ואמרתי לעצמי….יאללה גיזרי את העלים הירוקים של השום שצמח לך באדנית והוא יהיה עשב התיבול הדומיננטי בלחם….

ואכן השום לא אכזב כלל ועיקר הוא נתן טעם עדין מאד אך דומיננטי של שום ללחם ותרם מעושרו לכל הגבינות שמצאתי ושילבתי בתוך הלחם….טוב חאללס לחפור,,,,הגיע הזמן לשתף אתכם במצרכים ובאופן ההכנה והעשייה….ממליצה – כמות כפולה זה נטרף!!!

המצרכים

חצי קילו קמח לבן – אני משתמשת בקמח לבן רגיל ומעשירה בגלוטן – 20 גרם לכמות הזו

300 מ"ל מים פושרים חמימים מהברז

כוס עשבי תיבול שאתם בוחרים ואוהבים מעורבב עם חצי כוס שמן זית מובחר – אני שמה על העין יותר מחצי כוס!!!

1/2 כף מלח – בהריון

2 כפות בהריון סוכר – לא להתקמצן

1 כף בהריון של שמרים יבשים – מגורענים כאלו

טונות של אהבה……

אופן ההכנה

להכניס לקערת המיקסר עם וו הלישה – את הקמח הגלוטן השמרים הסוכר עשבי התיבול והשמן ולעבד לעיסה אחידה תוך הוספת המים לאט לאט לפני ההתהוות לעיסה להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש הבצק די דביק ורך אבל לאחר ההתפחה הראשונית במקרר ללילה מלא – הוא מתהווה לעיסה אחידה – ללוש בידיים עוד כחמש דקות לאחר 8 דקות של המיקסר למשוח בשמן ליצור כדור לכסות בניילון נצמד ולמקרר לילה מלא, למחרת להוציא אותו להגיע לטמפ' חדר ללוש שוב ולתת לו לתפוח כשעה וחצי בחוץ!! ואז הוא מוכן לעבודה – הבצק כל כך נול שאין צורך בכלל במערוך…למתוח בידיים ולמלא בכל שאריות הגבינה שיש לכן במקרר – לגרר גס אתן יכולות להוסיף כל מה שאתן רוצות להעשיר את מילוי הבצק מעבר לגבינות – בשבוע הבא – אני תכוונת למלא – "פריקסה" במקום לטגן אני אעשה פריקסה אפוי עם כל מה שנהוג להכניס במטוגן.

להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות. לאפות עד שהלחם מוציא למעלה בנקישה עליו רעש חלול וגם הצבע נהייה תאווה לעיניים – אני מרחתי את הלחם ביציאתו בשמן זית – אבל שמן זית מיוחד – יש לי צנצנת הפתעות של שום קונפי בשמן זית ואני גונבת משם מעט שמן זית מתובל ומורחת את המאפים וזה מוסיף מאד מאד לטעם….

מזהירה מראש – זה נחטף – אז שיקלו אולי שווה להכין מנה כפולה מראש – מהכמות הזו – יוצאות שתי כיכרות כמו בתמונה – טעימות ומריחות נפלא והטעם אוי הטעם גן עדן!!!

לחם שום מבצק שמרים ממולא בשלל גבינות קשות שנותרו במקרר

לחם שום מבצק שמרים ממולא בשלל גבינות קשות שנותרו במקרר

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s