תבשיל טונה עם תפןחי אדמה וגרגרי חומוס
השבוע סיגל הביאה לעבודה תבשיל טעים טעים טעים של טונה עם תפוחי אדמה מעט פיקנטי בסטייל החריימה. ידעתי שלסוף השבוע הקר והגשום הזה אני מכינה לעצמי את התבשיל כי הוא מלא באומגה ובחלבון שאני מאד מאד צריכה.
אז עשיתי טיפונת שינויים ברעין הכללי אבל הטעם גן עדן בדיוק כמו הטעם של סיגל שבזכותה עשיתי את התבשיל.
המצרכים
סטק טונה – אני קניתי של אדום אדום זה בא באריזת וואקום 2 נתחים יפים ושמנים.
עשבי תיבול – אני השתמשתי בכוסברה – בעונה של הראשד הוא יוסיף המון לתבשיל
1 כף אריסה בייתית שאני מכינה או פלפל צ'ומה
2 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לדיסקיות שמנות
1 פחית שימורים של גרגרי חומוס – למי שלא רוצה לקצר הליכים שישרה לילה מראש חומוס מהזן הבולגרי – הקטנים קטנים.
שמן – 2/3 כוס חד פעמית
1 קופסאת עגבניות לקוביות של פולפה – או לחתוך בעצמכם 4 עגבניות בינוניות לקוביות קטנות
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל אדום מרוקאי עם שמן
אופן ההכנה
1. להשרות במי לימון את נתחי הטונה
2. להתחיל בעשיית הרוטב בסוטאז' גדול לשים שמן + העגבניות ולתת להם להפוך לעיסה אחידה להוסיף את רסק העגבניות. ואז להוסיף גם את האריסה או הפלפל צ'ומה.
3. להוסיף את דיסקיות תפןחי האדמה ולכסות במים לבשל עד לכמעט ריכוך מלא ואז להוסיף את גרגירי החומוס.
4. לבשל לפחות עשר דקות בכדי שכל הטעמים יתפסו ואז להוסיף את הירק שקצצנו לערבב קלות מבלי לפגוע בתוחי האדמה ואז להכניס את הטונה.
5. לבשל עד לשינוי הצבע של הטונה ובהכנסת מזלג בדקירה לראות שהיא מבושלת – לא להרוג אותה פעם נוספת ולייבש אותה עד מוות.
6. לקצוץ עוד מהירק ולשים מעל התבשיל ולכסות במכסה של הסוטאז'.
7. להגיש עם הרבה "לחם בית – או חלה" ולהנות מציקצוקי הלשון של כולם.