רוטב עגבניות נטול פוזות קלאסי במתכונת איטלקית

פורסם: 9 באוגוסט 2014 ב-רטבים ומרינדות

תורגם מאתר איטלקי 

 

המתכון לרוטב עגבניות קלאסי

+++++++++++++++++++++++

 על 3 דברים קם ונופל רוטב עגבניות מנצח: החשוב ביניהם הוא בשלות העגבניות – העגבניות צריכות להיות כמה שיותר בשלות ואדומות אחרת הרוטב יצא חמצמץ ובהיר. כלל נוסף הוא לוודא שהעגבניות תתבשלנה על אש נמוכה כעשרים דקות וכלל אחרון – לא לשכוח להוציא את תוכן העגבניה(הגרעינים), כדי למנוע חמיצות.

 המצרכים:

+++++++++++

  • 2 ק"ג עגבניות בשלות ואדומות
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות – (אצלי בבית – אני משמיטה את הבצל – והכל נטו עגבניות).
  • רבע כוס שמן זית
  • 6 שיני שום קלופות
  • 1 קופסא של עגבניות מרוסקות (לא חובה)
  • 10 עלי בזיליקום טריים – (אצלי בבית לא אוהבים כל "עשב תיבול" ולכן אצלי זה נטו עגבניות).
  • רבע כוס עלי אורגנו טריים – (אצלי בבית לא אוהבים כל "עשב תיבול" ולכן אצלי זה נטו עגבניות).
  • כף סוכר
  • מלח ופלפל
  • ליטר מים

אופן ההכנה:

  • חותכים את העגבניות ל- 4 ומסירים את התוכן שלהן
  • שופכים את השמן לסיר גדול ומניחים על אש בינונית
  • מוסיפים את העגבניות לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב
  • מוסיפים את הבצל ומערבבים
  • מנמיכים את האש ומבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות
  • מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים עוד כחצי שעה, טוחנים ובודקים תיבול.
  • מעבירים לכלי זכוכית מעוקר ושומרים בקירור בלבד!!!
רוטב עגבניות קלאסי במתכונת איטלקית

רוטב עגבניות קלאסי במתכונת איטלקית

כתיבת תגובה