תורגם מאתר איטלקי
המתכון לרוטב עגבניות קלאסי
+++++++++++++++++++++++
על 3 דברים קם ונופל רוטב עגבניות מנצח: החשוב ביניהם הוא בשלות העגבניות – העגבניות צריכות להיות כמה שיותר בשלות ואדומות אחרת הרוטב יצא חמצמץ ובהיר. כלל נוסף הוא לוודא שהעגבניות תתבשלנה על אש נמוכה כעשרים דקות וכלל אחרון – לא לשכוח להוציא את תוכן העגבניה(הגרעינים), כדי למנוע חמיצות.
המצרכים:
+++++++++++
- 2 ק"ג עגבניות בשלות ואדומות
- 2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות – (אצלי בבית – אני משמיטה את הבצל – והכל נטו עגבניות).
- רבע כוס שמן זית
- 6 שיני שום קלופות
- 1 קופסא של עגבניות מרוסקות (לא חובה)
- 10 עלי בזיליקום טריים – (אצלי בבית לא אוהבים כל "עשב תיבול" ולכן אצלי זה נטו עגבניות).
- רבע כוס עלי אורגנו טריים – (אצלי בבית לא אוהבים כל "עשב תיבול" ולכן אצלי זה נטו עגבניות).
- כף סוכר
- מלח ופלפל
- ליטר מים
אופן ההכנה:
- חותכים את העגבניות ל- 4 ומסירים את התוכן שלהן
- שופכים את השמן לסיר גדול ומניחים על אש בינונית
- מוסיפים את העגבניות לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את הבצל ומערבבים
- מנמיכים את האש ומבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים עוד כחצי שעה, טוחנים ובודקים תיבול.
- מעבירים לכלי זכוכית מעוקר ושומרים בקירור בלבד!!!