עוגת פנדלון – ספוג – זכרונות מבית אמא

פורסם: 2 באוקטובר 2014 ב-עוגות ועוגיות
תגים:

אמא שלי ז"ל אמי קלו – הייתה אלופה בבישול ובאפייה בקומבינות ןבצחוק בריא !!!

היא נפטרה לאחר סבל רב ויסורים ממחלה ארורה בערב סוכות ותמיד לקראת החגים אני מרגישה בחסרונה יותר ויותר

ואז תמיד מוצאת את עצמי חולמת עליה…..השבוע חברתי סיגל חגגה יום הולדת וכיבדה אותנו במשרד בעוגה שהיא אפתה ותנחשו איזו עוגה זו הייתה?

נכון עוגת פנדלון – ספוג עשירה במיץ רטובה עד כדי להשחית מתענוג עם זילופי אמנות שסיגל המוכשרת עשתה ישר רצתי למחברת שנשארה לי כירושה שווה מאוצר של זהב ויהלומים וחיפשתי את עוגת הפנדלון של אמא – עוגת 3 הצבעים….

והנה היא לפניכם:

עוגת פנדלון (טורט) 3 צבעים – לבן שוקו ותות
++++++++++++++++++++++++++++++++++
עוגה שלוש צבעים של אמי קלו ז"ל המכונה "טטה"
בסיר פלא או בתנור
++++++++++++++++

8 ביצים מופרדות – 2 כוסות סוכר ,2 כוסות קמח לבן-רבע כוס מים רבע כוס שמן 2 אפיה ,2 וניל ,2 כפות קקאו מר של עלית ,2 כפות פודינג בטעם תות אם משיגים ואם לא אז וניל עם תמצית תות וכמה טיפות צבע מאכל בריא אדום. לקקאו מוסיפים עוד רבע כפית אבקת אפיה וגם לפודינג. מכינים עוגת טורט בסיסית מהקצפת החלבונים עם הסוכר ,הוספת הקמח ,אבקת האפיה וסוכר הוניל,המים והשמן . מחלקים ל3 את העיסה מעבירים לתבנית הפלא המשומנת ומקומחת את שכבת הוניל הלבנה , מעל את השוקולד בזהירות,ומעל את התות. עם מזלג משחקים עם המראה. מפזרים מעל העוגה כף סוכר וניל ואופים בסיר פלא. מקררים היטב ורק אז הופכים.

כתיבת תגובה